Hur man Placerar taklampor

Korrekt placering av hänglampor av glas eller trä är viktigt för att skapa ett dekorativt och uppgiftsdrivet tilltal. Vanliga platser för dem är över ett matbord, köksö, biljardbord, hall eller badrum men det finns verkligen ingen gräns för deras placering.

I kök över en ö är de vanligtvis för uppgifter, men kan också utöka designelement. De ska vara trettio till fyrtio tum över ytan och definitivt inte komma i vägen för en spishäll om en är närvarande. De bör dock vara tillräckligt låga för att hjälpa till med att läsa det favoritreceptet.

I matsalen kan dessa lampor ersätta den klassiska ljuskronan från tidigare dagar för att leka med utseendet och stilen helt. Lamporna ska vara trettio till trettiosex tum ovanför bordet och eventuellt högre för ett större bord. Ett lägre placerat ljus kommer att skapa en mysig atmosfär, men se upp för att ha det så lågt att det lyser in i diners ögon.

I korridorer och andra områden lägger det till nåd och slående stil. Ljuset och skuggorna som kastas av dem är häpnadsväckande. Häng dem i en jämn rad längs en hall för ett klassiskt utseende, eller häng en i sig eller i ett kluster i en foajé. Längden bör falla mellan tolv och sexton tum för ett typiskt 8-fots tak, och arton till tjugofyra för högre tak.

Det är viktigt att komma ihåg att ingen är begränsad till att använda glas-, keramik- och trähänglampor bland annat bara för de diskuterade platserna. Man bör alltid vara öppen för deras fantasi när det gäller att dekorera deras hem.

Lämna ett svar